מרשם למתוקים

מתכון לעוגת גלידה איטלקית
מצרכים:

לעוגה
  • בישקוטים / עוגת ספוג 
  • ליקר קפה 
  • גלידת וניל 
  • גלידת מוקה או ק'פוצינו
למרנג האיטלקי
  • 100 גרם סוכר 
  • 4 חלבונים בטמפ' החדר 
  • 125 גרם סוכר 
  • 75 סמ"ק מים 
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את הסוכר (125 ג"ר) והמים עד לקבלת סירופ סמיך. מקציפים לקצף נוקשה את החלבונים והסוכר. שופכים את הסירופ אל הקצף תוך כדי הקצפה ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף מבריק וקשה. 
  2. בצלחות למנה אישית או פלטה גדולה מסדרים בישקוטים טבולים בליקר קפה ומניחים את כדורי הגלידה (כדורי גלידת וניל ומוקה לסירוגין), מצפים במרנג האיטלקי בעזרת מרית או שקית זילוף. 
  3. מכניסים למקפיא עד להגשה, (מומלץ להכין יום קודם). 
  4. להגשה מחממים את הגריל (חלק עליון בלבד) מכניסים את הצלחת ל 3-2 דקות עד שהמרנג מזהיב ומגישים. 
לעוגת פרווה
את הבישקוטים/עוגת ספוג טובלים ברום או בוודקה לימון. מחליפים את הגלידות בגלידות שרבט/סורבטים. למשל: סורבה פסיפלורה ומנגו.
מתכון לסורבה מנגו להכנה ביתית
3-4 מנות

מצרכים:
  • 2 מנגו גדולים ובשלים 
  • 200 ג"ר סוכר (כוס) 
  • ¾ כוס מים 
  • מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את הסוכר במים על אש נמוכה תוך כדי בחישה ומביאים לרתיחה. נותנים לסירופ הסוכר להתקרר לגמרי. 
  2. קולפים את המנגו ומכניסים למעבד מזון עד ליצירת מחית חלקה. 
  3. מוסיפים סירופ סוכר ומיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים עוד לימון או סוכר עפ"י הטעם. 
  4. יוצקים למיכל מכונת הגלידה הביתית ומקפיאים על פי הוראות היצרן (של מכונת הגלידה). 
  5. מוציאים מההקפאה 5 דקות לפני ההגשה. 
אופציה:
למי שאין מכונת גלידה ביתית יש לערבב את כל הרכיבים (המחית, הסירופ ומיץ הלימון) עם שמנת מתוקה מוקצפת היטב ולהקפיא במקפיא הביתי. זה אמנם לא סורבה, אבל יוצא טעים.