המלצות מהמטבח

המלצות מהמטבח
גלידות היוגורט הנן דלות שומן ומכילות סיבים תזונתיים פרוביוטיים ומעל 40% יוגורט. גלידת היוגורט מוגשות בליווי פירות טריים, גרנולה, אגוזים, רטבי שוקולד בלגי או סילאן טבעי ואחרים. 
המלצת הדוקטור - שילוב של חמצמצות תפוחי עץ, גרנולה ומעט קינמון ברוטב סילאן - מנת גלידה בריאה וממכרת.

גלידות לק קל, גלידות דיאטתיות ללא סוכר ודלות שומן (פחות מ – 2% שומן). הגלידות מגיעות במרקם רך וקטיפתי בשני טעמים : וניל צרפתי ושוקולד עשיר. ניתן להעשיר את הגלידות ולהוסיף תוספות של פירות, אגוזים ועוד.

טיפים
  • פשטות. הכיף הגדול באירוח זה פשטות. ניתן להפתיע את האורחים או את בני המשפחה במנות טעימות ומיוחדות גם ע"י שילובים פשוטים, למשל. הניחו בתוך כוסות זכוכית כדורי מלון ואבטיח (צרו את הכדורים בעזרת כף פריזיאן) צקו מעל וודקה קפואה וכדור גלידה מעל על פי טעמכם. אפשר גם לקשט ברוטב פירות איכותי מעל או בסילאן. מתקבלת מנה מרעננת וכייפית.
     
  • נהוג בעולם להגיש כדור סורבה בין המנה הראשונה לבין העיקרית. הסורבה מנטרל את הטעם של המנה הראשונה ופותח את החיך לטעמים החדשים שבדרך. ניתן לשדרג כל ארוחה חגיגית ע"י הגשת כדור סורבה חמצמץ בין המנה הראשונה לעיקרית. מומלץ להגיש בגביע זכוכית, בקישוט עלה נענע טרי או שמפניה או יין כלשהו מעל. המלצתנו: כדור סורבה לימון אחרי מנת פתיחה של פסטה או דג, כדור סורבה לימון אחרי מנת פתיחה בשרית.
     
  • מומלץ להעביר את הגלידה לקירור (מחוץ למקפיא) כחצי שעה לפני ההגשה. כך טעמה יהיה מורגש יותר.
     
  • מוזמנים לארוחה? הפתיעו את המארחים עם עוגת גלידה משפחתית של דוקטור לק. מובטחת הצלחה.